Logo - Thimms Funktionel Træning

Hvad er funktionel træning? Hvordan kan det hjælpe dig?

Hvad er funktionel træning?

Funktionel træning er en form for træning, der fokuserer på at forbedre din evne til at udføre daglige aktiviteter. Dette gøres gennem øvelser, der simulerer bevægelser, der forekommer i hverdagen, såsom at løfte ting, bøje sig og gå.

Denne tilgang til træning adskiller sig fra traditionel styrketræning ved, at den fokuserer på at forbedre din krops samlede funktionelle evne, i stedet for kun at fokusere på at opbygge muskelstørrelse, topstyrke samt kardio. Dette betyder, at funktionel træning kan være en god mulighed for dem, der ønsker at opbygge styrke og udholdenhed, men ikke nødvendigvis ønsker at opbygge store muskler. Endvidere stimulerer det kredsløbet, som kan formindske sandsynligheden for gængse livsstilssygdomme.

Hvad er funktionel træning?
Holdtræningsforløb i Aalborg

Er det en træningsform for mig?

Træningsformen kan hjælpe med at forebygge skader og smerter, da den træner hele kroppen og hjælper med at opbygge et sundt og stærkt fysisk fundament. Dette kan være særligt nyttigt for dem, der lider af smerter i ryg, knæ og hofter, som ofte udspringer af et stillesiddende arbejdsliv, da netop denne træningsform kan hjælpe med at styrke disse områder og dermed reducere smerter.

Funktionel træning kan også være en god mulighed for dem, der ønsker at forbedre deres ydeevne i sport. Dette skyldes, at funktionel træning træner kroppen til at udføre bevægelser, der simulerer dem, der forekommer i sport, hvilket kan bidrage til at forbedre præstationerne.

Funktionel træning – en krop der fordrer et funktionelt arbejdsliv og en fritid uden fysiske begrænsninger

– Martin Thimm, Sportsfysiolog

Hvordan kan jeg komme i gang?

Hos Thimms Funktionel Træning er vi specialiseret i funktionel træning, og vi har et dygtigt team af trænere, der er uddannede inden for fysiologi, bevægelse, coaching, behandling og ernæring. Vi tilbyder personlig træning, både individuelt og på holdplan, der tilpasses til dine individuelle behov, så du kan opnå de bedste resultater på din træningsrejse.

Kom i gang med funktionel træning hos THIMMS, og bliv en stærkere og sundere version af dig selv! Se vores holdtræningsforløb lige her.

Unikt samarbejde med Fitness360

Vi har investeret vores kompetencer og ekspertise i udviklingen af et hjemmetræningsprogram, og med Fitness360 som udstyrsleverandør, har vi skabt en løsning, som ikke går på kompromis med kvalitet. Vores hjemmetræningsprogram er en 6 ugers e-bog, der er egnet til alle træningsniveauer. Alle øvelser er filmet, så du kan se udførelsen. Programmet er udviklet i samarbejde med Fitness360, hvilket betyder, at du kan tilkøbe det rette træningsudstyr til din hjemmetræning til en fordelagtig pris – hele 25% rabat.

Læs mere om denne løsning lige her.

Nysgerrig på mere viden?

Fordele ved holdtræning: Øg motivationen, intensiteten, variationen og forebyg skader

Funktionel træning forbedrer sportsudøvere og forebygger skader

Kan du lide artiklen?

Del på Facebook
Del på Linkdin

Træningsplan for 
Power Camp

Junior 1

Uge 26, 28 og 30

Junior 2

Uge 27, 29 og 31